Gennem en række år har en gruppe aktive mennesker med mange forskellige kompetencer formået at ombygge og vedligeholde et stort hus, skaffe god økonomi og arrangere mange aktiviteter til glæde for lokalsamfundet og medlemmer udefra.

Den nuværende bestyrelse finder du under "bestyrelsen" i hovedmenuen

Om huset

 

Huset, Brugsebakken 5-7, blev bygget i 1904 af bygmester M.J. Davidsen. Det stod færdigt den 4. september og havde da kostet kr. 5.000,00, inklusiv fodmur i granit.

Pakhuset mod øst, som har hejseværk, blev bygget i 1925 af bygmester Bertelsen. I 1935 blev facaden ændret med ny trappe og nye vinduer.

I 1980/81 blev huset ombygget.

​Efter at det frivillige bibliotek blev nedlagt i 2015 er lokalerne blevet inddraget og istandgjort, hvilket giver mulighed for endnu flere aktiviteter


Om Byen


januar 2016 blev befolkningstallet i Aarsdale opgivet til 399. Siden 2014 var det faldet med 32.

I dag har de fleste familier bil, her er gode busforbindelser og det tager ikke lang tid at komme til de store butikker i Svaneke eller Nexø. Aarsdale har haft mange butikker, der næsten alle er lukket igen: Brugsforeningen, købmandsgården, slagteren, bageren, frisører og skomagere. Her er dog stadig et flot røgeri og en stor byggevirksomhed. For få år siden åbnede en foreningsdrevet købmand. Den fungerer helt på frivillig basis med begrænset åbningstid, og er ud over at være en købmand også et samlingssted, hvor der er kaffe på kanden og ofte musik på terrassen.​

Havnen er stadig en fiskerihavn. Men den er i dag også en lystbådehavn, og den benyttes fra tidligt forår også af trollingfiskere og sportsdykkere. Havnen har fine toilet- og badeforhold, så den i dag er kendt som en stille og rolig lystbådehavn for turistsejlere.

Byen har et meget aktivt foreningsliv, blandt andet organiseret af Aarsdale Borgerforening. Der er mange muligheder for at møde andre mennesker – vinteraftenerne behøver ikke at være ”lange”.

Borgerforeningen har store og små arrangementer. Programmet kan ses i udhængsskabet på Aarsdalehuset i Brugsebakken. Borgerforeningen står også for meget andet – for eksempel udlejning af lokaler i Aarsdalehuset, pasning af grønne områder, opsætning af borde og bænke og juleudsmykning. En gang hver sommer  går byens forskellige foreninger sammen om at lave en fest nede på havnen. Det er ikke en havnefest, men en fest for de, der bor eller har tilknytning til Aarsdale.